Boekbeschrijving

Adriaan Viruly
RijksPostSpaarbank, Joh Enschede en Zonen
1951

Dit is de tekst op de cover van de spaaractie, het boekje is dus losbladig met prachtige full-colour tekeningen

DE NIEUWE JEUGDSPAAR-ACTIE

De uitglfte van het boekje 'De reddingboot komt' is wel een enorm succes geweest.
Bijna 650-000 jongens en meisjes hebben een exemplaar daarvan bij de boerenleenbanken, postkantoren en spaarbanken afgehaald.

En geen wonder: het was de moeite waard om dit prachtige boekje in je bezit te hebben.

Erg nieuwsgierig ben je natuurlijk naar de verrassing die in het nieuwe spaarjaar zal worden uitgereikt. Nu, dat is niet mis hoor! Ditmaal komt er weer iets heel bijzonders, nl. een boekje dat door niemand minder dan de bekende vlieger A.Viruly voor jullie geschreven is.

Dit zeer fraaie boekje bestaat uit 16 hoofdstukken en is voorzien van vele gekleurde plaatjes. Het bevat een boeiend en leerzaam verhaal van cen jongen en een meisje die elkaar als kind gekend hebben en groter geworden - tezamen de hele wereld rondreizen. Meer willen we er niet van zeggen, want het is veel leuker en spannender voor jullie om het zelf te lezen.

Hoe je dit boekje krijgen kunt? Wel, dat is weer heel erg eenvoudig. Dit is liet omslag van het boekje en dat hebje dus al. Door nu trouw en regelmatig te sparen krijg je zonder enige kosten het gehele boekje compleet. Luister maar.

Tussen 1 en 15 October leg je bij de boerenleenbank, bij het postkantoor, of bij de spaarbank waarvan je dit omslag hebt ontvangen, wat spaargeld in.

je krijgt dan het eerste hoofdstuk van het verhaal.

Op dezelfde wijze krijg je tussen 16 en 31 October het tweede hoofdstuk, tussen 1 en 15 November het derde hoofdstuk, en verder in de volgorde die bij de inhoud is aangegeven.

Maar nu komt nog iets heel bijzonders! Wanneer alle hoofdstukken zijn uitgereikt wordt een feestdag georganiseerd op Schiphol, waaraan door circa 500 kinderen met hun geleiders gratis kan worden deelgenomen. Dit belooft een onvergetelijke dag te worden: rondgang op Schiphol, broodjes, filmvoorstelling, versnaperingen, kennismaking met de vlieger Viruly, met Ineke, met Jan, en nog veel meer.

Later zal nog bekend gcmaakt worden op welke manier de deelnemers zullen worden aangewezen. Natuurlijk zullen alleen kinderen die alle hoofdstukken door regelmatig sparen hebben gekregen in aanmerking kunnen komen.

En nu aan het sparen! Spaar desnoods met kleine bedragen, maar spaar geregeld en ... sla geen enkele keer over!

Vleugels voor Jan en Ineke